22 maart 2018

Volgende maand starten de voorbereidingen van de bouw van Elzenhove. Er wordt begonnen met het aanleggen van de bruggen en de nutsvoorzieningen en het bouwrijp maken van de locatie.

Het plan
Het landschappelijke karakter van de Haarlemmermeerpolder vormde dé inspiratiebron voor het ontwerp van Elzenhove. De lange rijen bomen geven de omgeving het karakter van een coulisselandschap. Het lijkt net of de huizen er willekeurig tussen zijn gestrooid.

Elzenhove ligt middenin de Boseilanden, het recreatie-en woongebied tussen de Hoofddorp en Heemstede. Het plan biedt twee verschillende villa’s; een Longhouse en een Squarehouse met zo’n 250 m² woonoppervlakte en staan op kavels die in grootte variëren van 510 tot 940 m².

Duurzaam en energiezuinig
De villa’s zijn zo ontworpen dat er bijzonder weinig energie nodig is. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De energie die wel verbruikt wordt, haal je bovendien zoveel mogelijk uit de zonnepanelen die op het dak worden toegepast. Ook de bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk milieuvriendelijk. Voor de grondstofwinning, productie en transport van deze materialen is namelijk minder energie nodig dan voor traditionele bouwmaterialen.

Er zijn nog enkele villa’s beschikbaar